De tweede lockdown

Nogmaals een lockdown. Vreselijk, maar het meest veilig op het moment. 

Want de klad kwam erin. Je denkt dat het wel meevalt: jij doet voorzichtig. Totdat je het krijgt en onbedoeld anderen hebt besmet. Nu zijn we weer op scherp gezet.

En ik betreur alle negatieve, nare effecten ervan. Wel is mij één ding glashelder geworden: Vanuit huis werken werd altijd gezien als iets waar misbruik van gemaakt zou worden. Nu blijkt dat het niet zo is. In feite win je er tijd mee.

Vergaderingen zonder reistijd. Dat scheelt heel wat uren, waarin nu werkzaamheden gedaan kunnen worden. En tijdens de vergaderingen kun je nu niet meer door elkaar praten. Dat werkt niet digitaal. Dus we leren op elkaar te wachten, naar elkaar te luisteren en elkaar te laten uitpraten. Een goede voorzitter is hierbij essentieel.

 

Een eigen dagindeling. De vrijheid om te kiezen wanneer je je werkzaamheden uitvoert, zolang je maar je deadlines haalt. En bereikbaar bent tijdens kantooruren. Of ben ik de enige die overdag wat meer met het gezin bezig is en zich ‘s daarom avonds wijdt aan de zakelijke werkzaamheden? 

Er gaat veel stuk. Maar er komen hierdoor ook nieuwe inzichten en mogelijkheden.