#Denker - Liegen

Biden en Trump zijn verstrengeld in een nek-aan-nek race. Het is voor het eerst dat ik de Amerikaanse verkiezingen spannend vind. Niet de verkiezingen op zich, maar alles wat er omheen gebeurt.

 

Trump scandeert van alles om maar te winnen. Hij twittert zich suf en doet valse uitspraken. Tweets van hem zijn zelfs verwijdert, omdat ze niet de waarheid weergeven. Ik ben verbaasd over wat hij allemaal zegt en hoe hij daarmee wegkomt. 

Ik heb een hekel aan liegen, leer mijn kinderen om eerlijk te zijn, de waarheid te vertellen, want alleen dan kunnen mensen je vertrouwen. Hoe is het mogelijk dat mensen niet in de gaten hebben dat de dingen die Trump zegt niet kloppen? Hoe is het mogelijk dat ze hem vertrouwen? 

 

Obama bouwde zorgvuldig aan een socialer land, Trump walst alles plat. Wat als Trump zo nog vier jaar doorgaat? Ik droomde dat de wereld gespleten was, een grote scheur tussen Amerika en de rest van de wereld. 

Ik hoop daarom dat Biden wint. Oprecht en eerlijk. Na het tellen van alle uitgebrachte stemmen. Al duurt dat lang. En dan maar hopen dat hij de troep die Trump achterlaat in de komende vier jaar kan opruimen.